Rehberlik Servisi Hakkında

Psikolojik Danışma ve Rehberlik birimimiz, okulumuzda öğrenim gören tüm öğrencilerimizin gelişim dönemi özelliklerini dikkate alarak karşılaştıkları güçlükleri, sorun haline dönüşmeden çözmelerine yardımcı olmayı ve kendini tanıyan, uyum ve iletişim becerilerine sahip, çevresine duyarlı, mutlu, sağlıklı ve yaratıcı bireyler olmalarına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

Servisimiz öğrencileri okula alıştırma (oryantasyon), onları tanıma, izleme çalışmalarını ve psikolojik danışma ve koruyucu bilgilendirme, mesleki rehberlik hizmetlerini yürütürken , sadece öğrenciyle değil, aynı zamanda öğretmen, idareci ve velilerle de iletişim halinde çalışmalarını sürdürmekte ve çalışmalarında gelişmiş rehberlik modellerinden yararlanmaktadır.

-Gizlilik
-Gönüllülük
-Süreklilik
-Kişi haklarına saygı
-Bireyin değerliliği
-Bireyin özerkliği
-İlgili kişilerle işbirliği

Bu ilkeler doğrultusunda etkinliklerini sürdüren merkezimiz; çağdaş rehberlik modellerinden yararlanmakta, okulumuzun ve toplumun gereksinimlerine göre çalışmalarını planlamakta, öğrenci merkezli bir yaklaşım içinde en iyi hizmete ulaşmayı hedeflemektedir. Meslekler ile yüksek öğretim kurumları hakkında öğrencileri bilgilendirmek servisimizin önemli görevleri arasındadır. YGS ve LYS’ye giren öğrencilerimizin üniversite ve yüksek öğrenim programları tercihlerini yaparken isabetli, sağlıklı kararlar vermeleri için profesyonel hizmet sunmakta, aynı zamanda bireysel görüşme ile de öğrencilerin kişilik özellikleri, beklentileri, sosyal yapıları, ilgi alanları ve yetenekleri doğrultusunda alternatifler üzerinde düşünmelerini sağlayarak en doğru tercihi yapmalarına yardımcı olmaktadır.

Yayın: 08.10.2014 - Güncelleme: 10.10.2014 12:39 - Görüntülenme: 609