Hareketliliklerimiz

HOLLANDA

17-21 Ekim 2013.

Projemizin 1. toplantısı 17-21 Ekim 2013 tarihinde Hollanda’nın Rotterdam şehrinde gerçekleştirildi. Toplantıya sadece koordinatörler ve öğretmenler katıldı.

Toplantıya Hollanda’dan  2, Türkiye 2, Çek Cumhuriyeti 1, Macaristan 4, Polonya 2 ve Norveç’ten de 2 olmak üzere toplam 13 öğretmen katılmıştır. Okulumuz öğretmenlerinden Proje Koordinatörü ve İngilizce Öğretmeni Türkan ÖZTÜRK ile Biyoloji öğretmeni Meliha ARSLAN katılmıştır.

Toplantıda aşagidaki konular tartışılmış ve karara bağlanmıştır.

1.6 ülke sunumu yapılarak ,ortak ülkeler,yaşadıkları şehir  ve okulları hakkında her ülke bilgi vermiştir.

2.İlk sene yapılacak ziyaret tarihleri ve ülkeler belirlenmiştir.

3.Ziyarete katılacak öğretmen ve öğrenci sayıları belirlenmiştir.

4.Ziyaret organizasyonunun nasıl yapılacağı karar bağlanmıştır.

5.Bütçe

6.Ortaklar arası iletişimin nasıl sağlanacağı

7.Logo yarışması

8.SMYLE(Show Me Your Life Environment) faaliyetinin  öğrenciler tarafından nasıl yapılacağı Hollanda ortağımız tarafından açıklanmıştır.

9.Ziyaret sonrası değerlendirmenin nasıl yapılacağı

10.Öğrencilerle yapılacak Norweç ziyareti hazırlıkları hakkında görüşülmüştür.

ComeniusComeniusComeniusComeniusComenius

NORVEÇ

25-29 KASIM 2013

Okulumuzun Comenius Projesi ” Europeans on  the RUN to a Healthy Life in a Sustainable Environment” ("Sürdürülebilir Bir Çevrede Sağlıklı Hayata Koşan Avrupalılar”) kapsamında 2. Ziyaretini okul müdürü Mustafa KAHVECİ, İngilizce öğretmeni Sinan CANKURTARAN, öğrencilerimiz Mustafa Kemal ÇİLESİZ ve Görkem TARLABAZ’ın katılımlarıyla  25-29 Kasım 2013 tarihleri arasında Norveç ‘in Lyngdal şehrinde gerçekleştirdi.

Ziyarete ortaklarımız Hollanda’da 2 öğretmen, 7 öğrenci, Macaristan ‘dan 3 öğretmen 3 öğrenci, Polonya’dan 2 öğretmen 3 öğrenci, Çek Cumhuriyeti’nden 2 öğretmen, 2 öğrenci; Türkiye 2 öğretmen ve 2 öğrenci olmak üzere toplam 28 kişi ile  katılmıştır.

Ziyarette proje ile ilgili spor aktiviteleri, çevreyi tanıma aktiviteleri, her ülkeden getirilen musluk suyu testi, SMYLE projesi, her ülkenin öğrencilerinin bir okul gününü anlatan video sunumları, Avrupa Aile ağacı çizimi, her yıl şehirlerinde düzenlenen yılbaşı tiyatrosu izlenmiş ve çevre ziyaretleri gerçekleştirilmiştir.

Bir sonraki  ziyaret 17-21  Mart 2013 tarihleri arasında okulumuzda gerçekleşecektir.

ZİYARET RAPORU

25 Kasım 2013 tarihinde sabah 06:00 uçağıyla yola çıktık. Yaklaşık 13 saatlik bir yolculuktan sonra proje ile ilgili olarak ziyaret edeceğimiz şehir olan Lyngdal´e vardık. Çok yorulduğumuz için otelimize gittik. Öğrenciler aileler tarafından alındı ve evlere gittiler.

1. Gün

Sabah 07:00 gibi kalkıp kahvaltıdan sonra yürüyerek okula gittik. Okulda 08:45 gibi başlayan çalışmalarda okul ve Norveç okul sistemi hakkında bilgi aldıktan sonra okul içinde okulu tanımak üzere bir tura çıktık. Okul turundan sonra otobüsle Lindesnes bölgesindeki deniz fenerini görmek üzere yola çıktık. Deniz feneri ziyaretinden sonra aktiviteler yapmak için ormanlık bölgeye gittik. Buradaki aktivitelerden sonra otele döndük. Akşam ise kaldığımız otelin hediyesi olan Sorlandsbadet adlı merkezde öğretmenler olarak yüzme aktivitesine katıldık.

2. Gün

Saat 08:45´te okuldaki çalışmalar Hollandalı öğretmen Jacqueline´nin projemizin bir bolumu olan SMYLE ile ilgili bilgilendirme dersi ile başladı. Daha sonra katılımcı ülkelerin tanıtım videolarını izledikten sonra öğrenciler "Avrupa Aile Ağacı" adlı gurup çalışmasını yaptılar. Bu arada öğrenciler guruplar halinde Lyngdal şehrini tanımak üzere kısa turlara çıktılar. Öğrenciler okula döndükten sonra ülkelerinden getirdikleri çeşme sularının tahlilini yaptılar. Çalışmalar bittikten sonra saat 16:30´da buluşmak üzere öğrenciler evlere dağıldılar ve öğretmenler otele gittiler. Saat 16:30´da, dışarıda bir güzergah üzerinde belirli noktalarda sergilenen Hz. İsa’nın doğumunu anlatan gösterileri seyrettiğimiz Betlehemsvandring adlı aktivite için buluştuk.

3. Gün

Saat 08:45’te otobüsle Farsund ve Kivinesdal bölgelerine gitmek üzere okulda buluştuk. Kuzey Denizi’ne bakan bu bölgeleri gördükten sonra okula döndük. Okulda öğrenciler spor aktivitelerini yaptıktan sonra akşam saat 18:00’de okulda buluştuk. Burada öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin ortaklaşa hazırladıkları akşam yemeğinde öğrencilere yönelik hediye dağıtımı gibi aktiviteler oldu. Vedalaştıktan sonra otele döndük.

Ertesi gün yine uzun bir yolculuktan sonra akşam 22:00 gibi Ankara’daydık.

Sinan CANKURTARAN

Yayın: 26.11.2013 - Güncelleme: 14.11.2018 15:02 - Görüntülenme: 750