Girişimci Öğrenciler ‘Akıllı Ev´ Tasarladı

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen “Girişimci Öğrenciler Akıllı Cihazlar Tasarlıyor” yarışmasında Ankara Anadolu Lisesi, tasarladıkları ‘akıllı ev’ ile birinci oldu.
Ankara Kalkınma Ajansı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen proje kapsamında iki ay eğitim alan öğrenciler, gündelik hayatlarında gözlemledikleri problemlerin çözümü için akıllı sistemleri, kendi hayal güçleri ile tasarladı.

Cer Modern’de önceki gün çeşitli ortaokul öğrencilerin yarıştığı etkinlikte bugün de liseli öğrenciler teknoloji konusunda yeteneklerini sergiledi. Üçer kişilik gruplar halinde çalışan öğrenciler, iki ay boyunca Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Özdemir’den eğitim aldılar. Eğitim kapsamında öğrenciler, 3 boyutlu tasarım, akıllı cihaz tasarımı ve kodlama hakkında bilgi sahibi oldular.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, Ankara Kalkınma Ajansı olarak bu yıl ikincisini düzenlediklerini Girişimci Öğrenciler Akıllı Cihazlar Tasarlıyor yarışmasının temel amacının girişimci gençlere ve çocuklara kodlama eğitimi programı becerisi kazandırmak olduğunu ifade etti.

Yarışmaya katılan ve başarılı olan Öğrencilerimiz 11/A sınıfından Berkan YAYLA, Mert DURUM ve M.Enes Kubilay AYTEMİZ´ i gönülden kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Haber linline girmek için tıklayınız.